Bekijk hier onze bedrijfsfilm

Folders

Innovatieve nutricijnen

Kenners Kiezen Kwaliteit!

Folder

Lees meer

De productfolder “Kenners kiezen kwaliteit” geeft een volledig overzicht van onze innovatieve nutricijnen.

Herlaadpunt nodig?

Folder

Lees meer

Natuurlijk vitamine B-complex met o.a. vitaminen B1, B2, B3, B5, B6 en B12 ter ondersteunig van een normaal energiemetabolisme.

Zet winterkwaaltjes schaakmat!

Folder

Lees meer

Stress en slaap natuurlijk benaderen

Folder

Lees meer

Weerbaar omgaan met stressvolle periodes. ’s Morgens uitgerust wakker worden

Op de rem… voor meer rust en ontspanning

Folder

Lees meer

Superieur aanbod van essentiële vetzuren

Folder

Lees meer

Vind hier de ideale omega-3, -6 en -7 die aan jouw wensen voldoet.

FAQ

Gebruik van supplementen

De aanbevolen doses staan steeds op de verpakking. Indien u in behandeling bent bij een arts of gezondheidsprofessional is het best te kijken naar uw individuele behoeften.

In normale omstandigheden kunnen alle capsules zonder probleem geopend worden indien het samen wordt ingenomen met wat voedsel zoals yoghurt of iets anders wat goed combineerbaar is. Wel is er een aantal zure nutriënten zoals alfa-liponzuur dat best in de capsule gelaten wordt. Indien u niet zeker bent, kan je altijd contact opnemen met de firma.

De tabletten kan u eventueel breken indien de tablet niet speciaal gecoat is als bescherming tegen maagzuur.

Vele supplementen kunnen met elkaar gecombineerd worden. Indien je zeker wil zijn, kan je best informatie inwinnen bij een gezondheidsprofessional die kennis heeft over supplementen.
Er staat steeds een uiterste houdbaarheidsdatum vermeld op de verpakking van onze supplementen. Als deze niet verstreken is en als uw supplementen op de juiste manier bewaard worden (koel, droog en donker), treden kwaliteitsverliezen nauwelijks op. Bewaar ze niet in een vochtige omgeving maar wel op een koele donkere plaats zoals een keukenkastje.
Indien je meer wateroplosbare vitamines hebt ingenomen dan het lichaam kan opnemen, verlaat de overmaat het lichaam langs de urine. Dit effect is duidelijk zichtbaar bij riboflavine (vitamine B2), dat van zichzelf een intens gele kleur heeft, waardoor de urine een fellere gele kleur krijgt. Er is geen reden tot bezorgdheid hierover.
Cholesteril en Cholesteril Forte mogen niet gecombineerd worden met een ander cholesterolverlagend product. Het is best contact op te nemen met een arts die vertrouwd is met producten voor de complementaire gezondheidszorg indien je Cholesteril/Cholesteril Forte wil blijven nemen.
Neptune krill olie en OmegaSan 3 zijn beide goede  bronnen van omega-3 vetzuren die perfect te combineren zijn wanneer het lichaam vraagt naar een drastische en snelle stijging van de omega-3 vetzuren. Een dergelijke combinatie past men bijvoorbeeld toe bij oudere personen die ondervinden dat hun geheugen best wat ondersteuning kan gebruiken. Als onderhoudsdosis  is een suppletie met enkel Neptune Krill Oil voldoende. De synergie binnen de krillolie, het lagere omega-3-gehalte en de kleinere (gemakkelijk in te slikken) capsule maken deze omega-3-bron geschikt voor langdurig gebruik, ook door kinderen!
Nutrisan heeft een tijdje gewacht met de overschakeling van gelatine capsules naar vegetarische capsules, omdat nu pas de kwaliteit van vegecaps op punt staat. Het merendeel van onze capsules zijn ondertussen vegetarisch en kunnen door vegetariërs en veganisten gebruikt worden. Op de website wordt steeds duidelijk vermeld indien het gaat om vegetarische capsules.

Het is best een poeder dat minder goed is van smaak op te lossen in wat fruitsap of te vermengen met een beetje yoghurt. Indien u het vermengt met puur water, kan de smaak minder goed zijn en hierdoor stoppen soms mensen met hun inname.

De meeste producten van Nutrisan worden gecapsuleerd omdat het aanzienlijke voordelen heeft ten opzichte van tabletteren. Hierdoor dienen wij minder hulpstoffen te gebruiken bij het verwerken van voedingsstoffen waardoor er een hogere biologische beschikbaarheid van nutriënten optreedt.

Bij het maken van tabletten worden veel meer bindmiddelen, smeermiddelen, coatings, desintegreermiddelen en andere hulpstoffen gebruikt. Deze stoffen worden meestal toegevoegd om de tablet bij elkaar te houden, om de tablet glanzend te maken en om de tablet gemakkelijk breekbaar te maken.

Bij het tabletteren worden de voedingsstoffen geweldig samengedrukt door persmachines. Niet alle voedingsstoffen zijn geschikt voor zulke productiewijze en daardoor kan er schade aangericht worden aan de actieve stoffen die we zo veel mogelijk intact moeten houden. Om de tabletten glanzend en makkelijker slikbaar te maken, worden de tabletten vaak bespoten met coatings die niet altijd van natuurlijke oorsprong zijn en tevens de biologische beschikbaarheid van de nutriënten in het gedrang brengen.

Je neemt het best uw multivitaminenpreparaat tijdens de maaltijd voor de beste opname. Het is best gezonde vetten te gebruiken bij de maaltijd indien je ook vetoplosbare vitaminen (A,D, E en K) inneemt.
Ja. Regelmatig gebruik van medicijnen kan de vitamine- en mineralenbalans ontregelen omdat ze de absorptie, omzetting en uitscheiding van vitamines door het lichaam beïnvloeden. Zulke medicijnen zijn onder andere bepaalde antibiotica, laxeermiddelen, anti-convulsiva (tegen epilepsie), chemotherapeutica (om het voortschrijden van kanker te remmen), kalmeringsmiddelen, pijnstillers, diuretica (plaspillen), en isoniazide (gebruikt bij tbc). Raadpleeg de (huis)arts voor meer informatie.
  • De gepatenteerde, speciale en koude extractieprocedure
  • Optimaal behoud van natuurlijke astaxanthine
  • Beproefde kwaliteit
  • Maximale bescherming van Neptune krill olie tegen oxidatie
  • De optimale verwerking van Neptune krill olie in licaps
  • Het product’Neptune Krill Oil’ van de firma Nutrisan wint “Award Nutri- & Fytotherapie, Beste product 2010”
  • Respect voor het ecosysteem
Vroeger was, volgens de Belgische wetgeving, de  aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RI) van vitamine D voor volwassenen 5 mcg per dag, wat overeen komt met 1 druppel NutriVit D3.

Na protest bij de Europese en Belgische instanties omtrent de veel te lage RI’s en de toenemende studies die het tekort van vitamine D bij de Europese bevolking aantonen, zijn de RI’s en maximale toegelaten doseringen aangepast naar 45 mcg, waardoor we nu wettelijk tot 9 druppels per dag kunnen aanbevelen voor volwassenen en 5 druppels per dag voor kinderen tot 10 jaar. Voor volwassenen raden we dan ook 5 druppels per dag aan gedurende de winterperiode en bij ernstige tekorten kan dit eventueel, in samenwerking met uw arts, verhoogd worden.

Veiligheid

Het is best advies in te winnen bij een arts die ook vertrouwd is met de complementaire geneeskunde. Hij kan nagaan of een combinatie mogelijk is.

Soms zijn we verplicht in een siroop een natuurlijk bewaarmiddel te gebruiken omdat we anders problemen krijgen met de bewaring, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Kleurstoffen en smaakversterkers worden niet gebruikt in onze producten.

Maar kwaliteit primeert in alles wat we doen. (‘QUALITY FIRST’)

De meeste preparaten van Nutrisan zijn op lange termijn veilig. Toch is het best een supplement tijdelijk te gebruiken om bepaalde tekorten aan te vullen. Een niet al te hoog gedoseerd multi-nutriëntencomplex en een goed uitgebalanceerd antioxidantenpreparaat mogen echter dagelijks genomen worden gedurende een lange periode samen met een goed omega-3 preparaat. Dit zijn 3 preparaten die thuis horen in onze huidige levensstijl die sowieso hectischer is dan vroeger. Ook de voeding bevat minder noodzakelijke voedingsstoffen zodat een gepast multivitaminenpreparaat( met zoveel mogelijk natuurlijke nutriënten), een evenwichtig antioxidantenpreparaat en een goed omega-3 preparaat zeker niet overbodig zijn.

Verder is het best bij een verminderde immuniteit of een andere gezondheidstoestand tijdelijk supplementen te gebruiken en indien nodig uw toestand te laten opvolgen door een arts of gezondheidsprofessional.

Het is altijd het best uw gehalte aan mineralen te laten bepalen door een efficiënt bloedonderzoek. Zo kan men doelgericht de tekorten aanpakken. De meeste mensen hebben een tekort aan bepaalde mineralen zoals selenium, jodium, magnesium en zink.

Op lange termijn kan je een goed uitgebalanceerd multi-nutriëntencomplex nemen met de gepaste aanbevolen hoeveelheden per dag die door de wet zijn goedgekeurd.

Nutrisan gebruikt daarbij steeds mineralen die gekoppeld zijn aan aminozuren om de opneembaarheid te verhogen zodat het mineraal geen belasting vormt voor het lichaam.

De meeste supplementen bevatten deze allergenen niet. Indien toch één van deze stoffen zouden gebruikt zijn, is het duidelijk aangegeven op het etiket of op onze website bij ‘Opmerkingen en allergenen’ bij het betreffende product.
Er is nog uiterst weinig onderzoek gedaan naar de veiligheid van supplementen bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Sommige producten kunnen absoluut gebruikt worden maar bij de meeste producten is het best advies te vragen aan uw arts of therapeut.

Het is best advies in te winnen bij een arts die ook vertrouwd is met de complementaire geneeskunde. Hij kan nagaan of een combinatie mogelijk is.

De meeste vitaminen zijn veilig bij een hogere dosering maar we moeten wel opletten voor de vetoplosbare vitaminen (A,D, E en K) die zich kunnen opstapelen in het lichaam. Wel is het zo dat de meeste mensen een geweldig tekort hebben aan vitamine D, waardoor tijdelijk een hoge dosis noodzakelijk is om het tekort aan te vullen. Voor vitamine A gebruiken wij in onze supplementen meestal de plantaardige vorm, nl een natuurlijke mix van carotenoïden die veilig is in gebruik.

Het beste is regelmatig uw nutriëntenstatus in het bloed te laten opvolgen door een arts, die dan doelgericht vitaminen en mineralen kan aanbevelen.

Ja, we vinden zuivere producten zéér belangrijk en kwaliteit primeert in onze bedrijfsfilosofie. Wij kopen onze grondstoffen bij betrouwbare leveranciers die een analysecertificaat afleveren. Bij firma’s, die wij niet goed kennen, zullen wij vooraf steeds een eigen analyse uitvoeren om alle mogelijke contaminaties uit te sluiten.
De meeste supplementen bevatten geen lactose. Indien dit toch zou zijn, staat dit duidelijk vermeld op het etiket of op onze website bij ‘Opmerkingen en allergenen’ bij het betreffende product.

Productie

De meeste producten worden onder verantwoordelijkheid van de firma Nutrisan in productie gezet d.w.z. dat Nutrisan de producten samenstelt in overleg met een medische raad, de grondstoffen aankoopt en vervolgens de producten laat maken in erkende labo’s.  Een beperkt aantal producten worden in de USA aangekocht onder ‘private label’.

Een aantal grondstoffen worden vooraf in een labo onderzocht naar mogelijke contaminanten zoals PCB’s, pesticiden, zware metalen,…
Met grondstoffenleveranciers waar Nutrisan al langer mee samenwerkt en uiterst betrouwbaar zijn, controleren wij steeds het COA (labo- analysecertificaat) dat door onze leverancier wordt meegeleverd bij aankoop van de grondstoffen.

Alle producten van Nutrisan worden onder professionele supervisie onderworpen aan een zeer streng productieproces en strenge kwaliteitscontroles (elk product beschikt over een zuiverheidattest).

Alle producten worden geproduceerd volgens de strikte standaarden ISO 22000 of GMP (Good Manufacturing Practice). De kwaliteitscontrole werkt zeer nauw samen met de productieafdeling.

Distributie

Alle producten van Nutrisan zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Via het meedelen van de CNK code die  onder elk product vermeld wordt,  vindt uw apotheker het product terug in het computersysteem.

Je neemt best een kijkje onder de tab ‘Export’. Onze producten zijn in het buitenland verkrijgbaar en kunnen rechtstreeks bij Nutrisan besteld worden via telefoon, fax of mail. Zij worden dan zo snel mogelijk verstuurd na voorafbetaling via overschrijving of creditcard.