Innovatieve nutricijnen met de hoogst mogelijke kwaliteit, zuiverheid en opneembaarheid!

Onze kwaliteitsvolle supplementen ontstaan door de combinatie van vooruitstrevende productieprocessen en grondig wetenschappelijk onderzoek naar grondstoffen. We kiezen dan ook enkel voor grondstoffen met de hoogst mogelijke biologische beschikbaarheid zodat uw lichaam optimaal ondersteund kan worden. Door te kiezen voor natuurlijke producten zal u betere resultaten bekomen in vergelijking met synthetische preparaten die door het lichaam niet als eigen en als onnatuurlijk worden beschouwd.

nutrisan-iso22000

Nutrisan is ISO 22000 gecertificeerd door SGS

Door de norm ISO 22000 garandeert Nutrisan veilige en kwalitatieve producten aan zijn klanten om zo de vertrouwensrelatie met hen te versterken. Alle bedrijfsprocessen (aankoop & stockage van grondstoffen, productie, bekwaamheid van het personeel, enz.) maken deel uit van een systeem dat regelmatig wordt gecontroleerd voor een continue optimalisatie. De ISO 22000 norm biedt Nutrisan tevens extra mogelijkheden om zich verder op de internationale markt te positioneren.
SGS, met hoofdkantoor in Genève (Zwitserland), is wat betreft omzet de wereldwijde nummer één op het gebied van inspectie, verificatie, tests en certificering. SGS heeft een wereldwijd netwerk met aanwezigheid in meer dan 120 landen, bestaande uit meer dan 1.500 vestigingen en laboratoria.

Productie

Alle producten van Nutrisan worden onder professionele supervisie onderworpen aan een zeer streng productieproces en strenge kwaliteitscontroles (elk product beschikt over een zuiverheidsattest). Alle producten worden geproduceerd volgens de strikte standaarden ISO 22000 of GMP (Good Manufacturing Practice). De kwaliteitscontrole werkt zeer nauw samen met de productieafdeling. Met behulp van de meest recente uitrusting en een uiterst gekwalificeerd team verifiëren zij zeer accuraat de zuiverheid en de hoeveelheid componenten in ieder product.

Enkele gepatenteerde productieprocessen uit het Nutrisan-gamma!

Gepatenteerde productieprocessen hebben meestal tot doel de absorptie van voedingsstoffen te verhogen of de stabiliteit van een nutriënt te garanderen tijdens de bewaring.

Nutrisan Krill Oil bevat een extractie van krill waardoor de natuurlijke structuur van de krill olie en alle andere natuurlijke bestanddelen zoals astaxanthine, fosfolipiden en een natuurlijk flavonoïde behouden blijven. Dit gepatenteerd productieproces zorgt voor een betere opname van de omega-3 verzuren EPA & DHA en de natuurlijk aanwezige antioxidanten houden de olie erg stabiel, ook na capsulering waardoor de olie minstens 2 jaar goed blijft.

Een ander gepatenteerd productieproces is het ‘Bio-Enhanced’ proces voor het product NutriLipon dat er voor zorgt dat het natuurlijk (R-vorm) alfa-liponzuur stabiel blijft en goed kan opgenomen worden in het lichaam. Dit natuurlijk isomeer van alfa-liponzuur is fysiologisch veel beter werkzaam dan het racemisch mengsel (50 % R-vorm en 50 % S-vorm(synthetisch)). Bio-EnhancedTM R-alfa liponzuur wordt ongeveer 20 maal beter en 12 maal sneller in het lichaam opgenomen dan het gewone R-alfa liponzuur. Het is een krachtige water- en vetoplosbare antioxidant.

PhytosomeTM‘ is een gepatenteerd proces waarbij gestandaardiseerde kruidenextracten worden gebonden aan fosfolipiden (meer bepaald aan fosfatidylcholine) in een welbepaalde verhouding.

Traditionele plantenextracten vormen namelijk een onschatbare bron van belangrijke, synergetische fytonutriënten. Helaas zijn veel van deze actieve bestanddelen moeilijk opneembaar in ons lichaam. Dit impliceert een groter verbruik aan extracten of actieve stoffen om voldoende nutriënten tot op hun cellulaire bestemming in het lichaam te brengen. Vaak is dit onbegonnen werk omdat de consumptie van ‘grote’ hoeveelheden extract (of gezuiverde actieve stof) nare bijverschijnselen veroorzaakt (vb. maagdarmproblemen).

De meest revolutionaire manier om maximaal van een lagere – maar goed verdraagbare dosis aan actieve stoffen – te genieten, is het gebruik van fytosomen. Hierbij wordt het plantenextract gekoppeld aan fosfatidylcholine dit is een vet dat behoort tot de fosfolipiden. Op die manier ontstaan kleine bolletjes die op cellen gelijken. Vandaar de naam: ‘fyto’ = ‘plant’ en ‘soma’ = ‘zoals een cel’. Fytosomen worden beter opgenomen uit het maagdarmkanaal in vergelijking met de ongebonden actieve stoffen. Bovendien beschermen de vetoplosbare staarten de actieve stof tegen de vernietigende invloed van spijsverteringssappen en darmbacteriën.

Producten van Nutrisan die onderworpen zijn aan dit fytosoomproces zijn CurcuPhyt, GinkgoPhyt, HawthornPhyt en , BoswelliaPhyt, ResveraPhyt en VinuPhyt.

Fytosomen

Traditionele plantenextracten vormen een onschatbare bron van belangrijke, synergetische fytonutriënten. Helaas zijn veel van deze actieve bestanddelen moeilijk opneembaar in ons lichaam. Dit impliceert een groter verbruik aan extracten of actieve stoffen om voldoende nutriënten tot op hun cellulaire bestemming in het lichaam te brengen. Vaak is dit onbegonnen werk omdat de consumptie van ‘grote’ hoeveelheden extract (of gezuiverde actieve stof) nare bijverschijnselen veroorzaakt (vb. maagdarmproblemen).

De meest revolutionaire manier om maximaal van een lagere – maar goed verdraagbare dosis aan actieve stoffen – te genieten, is het gebruik van fytosomen. De productie van fytosomen volgt een gepatenteerde methode (PhytosomeTM U.S. Patent #4,764,508) waarbij afzonderlijke bestanddelen uit een plantenextract gekoppeld worden aan fosfatidylcholine uit soja (ook sojalecithine genoemd).

Fosfatidylcholine is een vet dat behoort tot de fosfolipiden. Het bestaat uit een wateroplosbaar kopstuk (choline) en twee vetoplosbare staarten (vetzuren). Een niet onbelangrijk detail is dat fosfatidylcholine één van de belangrijkste bestanddelen is van de celmembraan, het omhulsel van elke cel in ons lichaam.

Flavonoïden en terpenoïden uit plantenextracten hechten zich gemakkelijk vast aan het kopstuk van fosfatidylcholine terwijl de vetoplosbare staarten deze koppeling (actieve stof + choline) omsluiten. Op die manier ontstaan kleine bolletjes die op cellen gelijken. Vandaar de naam: ‘fyto’ = ‘plant’ en ‘soma’ = ‘zoals een cel’. Fytosomen worden beter opgenomen uit het maagdarmkanaal in vergelijking met de ongebonden actieve stoffen. Bovendien beschermen de vetoplosbare staarten de actieve stof tegen de vernietigende invloed van spijsverteringssappen en darmbacteriën.

Het fytosoom proces werd reeds toegepast op extracten van ginkgo biloba, druivenpitten, meidoorn, mariadistel, groene thee. Diverse wetenschappelijke studies bevestigen de meerwaarde van fytosomen t.o.v. traditionele plantenextracten. De actieve stof komt sneller op de plaats van bestemming, ook de verwachte resultaten worden ingewilligd.
Liposomen zijn het resultaat van een mengproces van wateroplosbare stoffen (vb. actieve stoffen uit planten) met fosfatidylcholine. Hierbij zullen honderden tot duizenden fosfatidylcholine deeltjes de actieve stof omringen zonder dat er een koppeling ontstaat tussen de actieve stof en fosfatidylcholine.

Bij fytosomen daarentegen vormt elke individuele component uit het extract een koppeling met fosfatidylcholine (in een ratio van 1:1 of 1:2, afhankelijk van de actieve stof). Daarom worden fytosomen veel beter geabsorbeerd dan liposomen: ieder opgenomen vetdeeltje sleurt tegelijk een actieve stof met zich mee, terwijl voor de opname van een actieve stof uit een liposoom vele vetdeeltjes moeten geabsorbeerd worden. Het is dan ook niet te verwonderen dat fytosomen het ook veel beter doen dan liposomen in huidverzorgingsproducten.

CurcuPhyt | GinkgoPhyt | HawthornPhyt | SilyPhyt | VinuPhyt

Standaardisatie als kwaliteitsnorm

Een plant kan van jaar tot jaar een verschillend gehalte aan actieve stoffen bevatten door omgevingsfactoren zoals zon, temperaturen, natuurlijke vijanden,… Standaardisatie geeft de garantie dat elke capsule onafhankelijk van het lotnummer dezelfde hoeveelheid aan actieve stoffen bevat.

Nutrisan kiest dan ook voor plantenextracten die op de correcte manier gestandaardiseerd zijn. Deze informatie wordt tezamen met de gebruikte plantendelen op de verpakking geplaatst zodat de consument goed geïnformeerd is over de inhoud van onze voedingssupplementen.

Kiezen voor supplementen met een veelzijdige antioxidantcapaciteit

Fruit en groenten zijn heel belangrijk voor de gezondheid door hun hoge gehaltes aan antioxidanten. Antioxidanten houden cellen in het lichaam gezond doordat ze in staat zijn om deze te beschermen tegen oxidatieve schade. Dit kan vergeleken worden met een doorgesneden appel die bruin wordt door reacties met zuurstof uit de lucht. Indien citroensap dat rijk is aan antioxidanten op de appel wordt aangebracht zal deze niet verkleuren door de beschermende werking van het citroensap.

Bij antioxidanten is het vooral belangrijk om verschillende types op te nemen via voeding of supplementen zodat de antioxidanten elkaar kunnen aanvullen.

Awards